Sieniapaja 
 Ratkaisevaa ruokasieniosaamista. 

Sienet ja ruokaturva

Ruokakriisin aikoina sieniin kannattaa kiinnittää aiempaakin enemmän huomiota. Proteiinipitoisina niillä voidaan korvata ruokavaliossa lihaa. Toisaalta kuitupitoisina ne ruokkivat suoliston hyviä bakteereja ja vaikuttavat siten myönteisesti terveyteen yleisesti.

Tarjoamme ruokasieniin liittyviä luentoja ja kursseja, joissa painotetaan tilaajan toiveiden mukaisesti esimerkiksi ruokasienten tunnistusta, sienten ravintosisältöä tai sienten säilömistä & ruoaksi laittamista.

Ajantasaisinta tietoa tarjonnasta saat Sieniapajan sivuilta facebookista tai instagramista.

Esimerkkejä muista palveluistamme

Sientenkasvatuksen verkkokurssilta saat tarvittavat tiedot sienten kotikasvatukseen sekä yhteisön, jossa voi kysellä lisää sienten kasvatuksesta ja jonka kanssa jakaa tietoa ja kokemuksia. Kasvatukseen tarvittavat välineet eivät sisälly kurssiin, mutta saat tarkat ohjeet, mitä tarvitaan ja mistä (ne vähät tarvittavat) tarvikkeet saa.

Osterivinokaskurssi, jolla opitaan kasvattamaan osterivinokkaita kotioloissa ja saadaan mukaan omat viljelmät (kuvia ja lisätietoa Sienten kotikasvatus -välilehdeltä). Kurssi on paras järjestää tilassa, jossa on mahdollisuus keittää vettä, esimerkiksi kotitalousluokassa. Kesto 4-7 h, hinta alkaen 350 € + tarvikkeet. Kysy myös mahdollisia jatkokursseja.

Moniaistinen sienikurssi, jolla opitaan tunnistamaan ruokasieniä. Mahdollinen teoriaosuus sisätiloissa, käytännön osuus metsässä, missä voidaan järjestää sieninäyttely ja tehdä sienimuhennosta retkikeittimellä (ks. kuvia Mikä Sieniapaja? -välilehdeltä). Kurssin kesto 3-7 h, hinta alkaen 300 €.

Opas sieniretkelle. Oppaana toimii kokenut sienestäjä ja Pohjois-Karjalan Sieniseuran hallituksen jäsen Topi Linjama. Ensimmäinen tunti 100 €, seuraavat 60 €.

Voit tilata luennon tai työpajan ruokasienistä tai sieniruoista esimerkiksi tapahtumiin. Hinta sovitaan tapauskohtaisesti.

Kirjoitamme ja oikoluemme artikkeleita ja esitetekstejä, autamme sieniin liittyvien hankkeiden suunnittelussa, raportoinnissa ja rahoituksen etsimisessä.

Kysy lisää!