Sieniapaja 
 Ratkaisevaa ruokasieniosaamista. 

Sientenkasvatuksen verkkokurssi aloittelijoille

Sientenkasvatuksen verkkokurssilta saat tarvittavat tiedot sienten kotikasvatukseen sekä yhteisön, jossa voi kysellä lisää sienten kasvatuksesta ja jonka kanssa jakaa tietoa ja kokemuksia. Kasvatukseen tarvittavat välineet eivät sisälly kurssiin, mutta saat tarkat ohjeet, mitä tarvitaan ja mistä (ne vähät tarvittavat) tarvikkeet saa.

Kurssin alustana on esimerkiksi Teams, kesto noin 2½ tuntia ja hinta 15 € / henkilö. Uusista kursseista saa ajantasaisinta tietoa @sieniapaja -kanavilla Instagramissa ja Facebookissa. Voit myös tilata oman verkkokurssin (alkaen 250 €).

Kurssi etenee seuraavasti: Aluksi on luento sienistä yleisesti ja sienten (=käytännössä osterivinokkaan) kasvatuksesta erityisesti. Luennon aikana voi esittää kysymyksiä chatissa. Luennon jälkeen on sienten kasvattamisen demonstraatio. Kurssin jälkeen osallistujat saavat kurssimateriaalin käyttöönsä. Halukkaat pääsevät mukaan fb-ryhmään, jossa kurssi ikään kuin jatkuu: siellä voi kysyä ja jakaa kuvia ja kokemuksia.

Jos kiinnostuit, laita viestiä (sähköposti linjama@gmail.com)!

Esimerkkejä muista palveluistamme

Osterivinokaskurssi, jolla opitaan kasvattamaan osterivinokkaita kotioloissa ja saadaan mukaan omat viljelmät (kuvia ja lisätietoa Sienten kotikasvatus -välilehdeltä). Kurssi on paras järjestää tilassa, jossa on mahdollisuus keittää vettä, esimerkiksi kotitalousluokassa. Kesto 4-7 h, hinta alkaen 350 € + tarvikkeet. Kysy myös mahdollisia jatkokursseja.

Moniaistinen sienikurssi, jolla opitaan tunnistamaan ruokasieniä. Mahdollinen teoriaosuus sisätiloissa, käytännön osuus metsässä, missä voidaan järjestää sieninäyttely ja tehdä sienimuhennosta retkikeittimellä (ks. kuvia Mikä Sieniapaja? -välilehdeltä). Kurssin kesto 3-7 h, hinta alkaen 300 €.

Opas sieniretkelle. Oppaana toimii kokenut sienestäjä ja Pohjois-Karjalan Sieniseuran hallituksen jäsen Topi Linjama. Ensimmäinen tunti 100 €, seuraavat 60 €.

Voit tilata luennon tai työpajan ruokasienistä tai sieniruuista esimerkiksi tapahtumiin. Hinta sovitaan tapauskohtaisesti.

Kirjoitamme ja oikoluemme artikkeleita ja esitetekstejä, autamme sieniin liittyvien hankkeiden suunnittelussa, raportoinnissa ja rahoituksen etsimisessä.

Kysy lisää!